Hvad er hardball?

Hardball blev udviklet i Japan i starten af 1970’erne for at give et alternativ til våbenentusiasterne, da lokale love forhindrede private personer i at eje skydevåben. Man forsøgte derfor at lave så nøjagtige replikaer af rigtige skydevåben som muligt. I kontrast var paintball udviklet i USA i 1981 som en decideret gemme/fangeleg. Lige ledes adskiller det sig også fra paintball, ved at fokusere på det æstetiske, frem for udelukkende funktionen af våbnet.

I hardball/airsoft går man ofte mere op i våbnenes fremtoning og/eller realisme, samt ikke mindst påklædningen i form af realistiske uniformer, kampudstyr og tilbehør, end man gør i eks. paintball.

For mange er våbnene og udstyret en lige så stor en del af hobbyen som selve spillet, og man bestræber sig på at ligne militære enheder eller specielle indsatsstyrker (eks. SWAT) meget, hvilket ofte gøres ned til mange detaljer.

Det er også her hardball adskiller sig mest fra paintball, der er mest "spil"-orienteret, hvorimod hardball i langt højere grad er en total sport/interesse.

Sporten er blevet sammenlignet ved forskellige skydespil.

Da der som i paintball ikke er farvemarkering ved træf, er det op til den enkelte selv at gøre opmærksom på træf og derfor anses det udpræget som en gentlemansport.

Der afholdes store internationale hardballspil og events over flere dage, med deltagelse af spillere fra hele verden. Her ses ofte anvendelsen af rigtige militærkøretøjer, endda tanks og sågar helikoptere og både m.m. 

I USA er paintball mere populært end hardball, men eks. i Østasien og stillehavsregionen er hardball langt mere populært end paintball.​


HARDBALL ARRANGEMENT
Vi arrangerer Hardball Events for såvel størrer som mindre grupper på hverdage samt i weekends.
Kom og deltag i den spændende fight, der foregår i det udfordrende terræn omkring Brunkulslejrerne ved Søby Sø.

Kontakt os for nærmere oplysninger om dette arangement på: Tlf. 97 14 73 74- eller på kontakt@team-thor.dk
Team-Thor | Præstevænget 40 | 7400 Herning | Tlf.: 4089 0649 | kontakt@team-thor.dk